Het passeren van onmeetbare ruimten

Author and urban planner Hester van Gent called me to ask me whether I would accompany the launch of her new book “Het passeeren van onmeetbare ruimte” with a live performance. She had heard me play before and felt that the connection I made between sound, urban and natural spaces, and my instrument would be a good addition for this carefully curated afternoon. What a wonderful invitation! Cor Gout, whose book “Bella” I have accompanied with Sohrab Motabar during live readings, will open the program, and Hester will speak Peter de Rijk about her book. This program will be held in Dutch. At De Utopie on Waldeck Pyrmontkade 116 in Den Haag, from 14.00 - 16.00.

Het passeren van onmeetbare ruimten verkent Hester van Gent de ruimte om ons heen. Het boek is een tocht langs alledaagse, vertrouwde plekken, waarvan ze het beeld laat kantelen: de singel voor de deur wordt een binnenruimte, het zicht op de stad verandert in een visioen. Het is ook een expeditie naar onbekend terrein, verborgen achter een houten deur, gespiegeld in een Brusselse vijver of zich manifesterend aan de horizon. Hier houden avonturen zich op, onderzoeken kinderen hun stad, en huizen vliegende vissen en luchtschepen.

Een boek over kantelmomenten en soldatenlaarzen, luchtspiegelingen en elleboogruimte.

“Zelf had ik de gele streep op de ziekenhuisvloer nodig. Als een willoos bakje dat aan het staaldraad van de kabelbaan werd gehaakt, liet ik me meevoeren langs een vooraf vastgelegde route. Die leidde me naar daar waar ik zelf niet kon komen, omdat ik, met al mijn ruimtelijk inzicht, geen idee had waar ik naar- toe moest. Had ik dat geweten, dan was ik er wel op eigen houtje heen gegaan. Wellicht via een andere route, met een omweg bijvoorbeeld, omdat ik nog even wilde wachten voordat ik daadwerkelijk de kamer binnen zou gaan, eerst nog in een tijdschrift uit de kiosk wil- de bladeren of in de cafetaria een cappuccino bestellen, die ik vóór mij op het tafeltje zou zetten waar hij langzaam koud zou worden.”

2024